Beetgraag
  • Gebeten door Eten
    Ga naar de inhoud
    • Wie zijn wij?
    • Beetgraag-logo
    • Contact
    « Kempische culi-ervaring bij Haute Cookure
    Oh La Laaaa: prachtige Duvel glazen van Pieter Stockmans! »

    RECEPT | Carpaccio van scheermessen

    Als hapje of amuse is dit echt een knaller! De smaken zitten niet alleen heel goed, het oogt ook geweldig! Als je indruk wil maken op je gasten, is dit dus dé oplossing!

    15086816_10154682139902433_1033080543_n

    Wat heb je nodig? (Hapje voor 4-6 personen)
    – 800 gram scheermessen
    – 1 limoen
    – Pezo
    – Olijfolie
    – 100 gram zeekraal

    Aan de slag!
    Zet een kookpot op het vuur met voldoende water en breng aan de kook. Laat de scheermessen 20 à 30 seconden schrikken in het kokende water. Haal ze er dan meteen uit en laat ze afkoelen. Haal het vlees uit de messen en verwijder de ingewanden. Het echte vlees van de scheermessen snijd je in dunne schijfjes, als een carpaccio. Doe de schijfjes samen in een kom en voeg olijfolie, limoen en pezo toe. Meng alles door elkaar en laat een dik kwartier marineren.
    Stoof dan de zeekraal een goeie twee minuten aan in een hete pan met olijfolie.
    Dresseer de scheermesjes in de schelpjes en werk af met de zeekraal.

    Smakelijk!

    « Kempische culi-ervaring bij Haute Cookure
    Oh La Laaaa: prachtige Duvel glazen van Pieter Stockmans! »

    Plaats een reactie Annuleer reactie

    Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

    *
    *

    U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    • Categorieën

      • De leukste plekjes!
      • Getest (en goedgekeurd)
      • Nieuws!
      • Recepten
      • Uit eten
      • wijnhandelaar
      • Zoveel meer
    • Voor Beetgrage vragen/aanbiedingen/raad:

      beetgraag@gmail.com
    • Meest recente berichten

      • Salt  – een heerlijke nieuwe wijnbar op het Antwerpse Zuid
      • Fris en gemakkelijk: burrata met zomerse groenten
      • Heerlijke vers: de lekkerbek van Jean sur mer op een bedje van tartaar
    • Topblogs
    © Beetgraag 2019