Als hapje of amuse is dit echt een knaller! De smaken zitten niet alleen heel goed, het oogt ook geweldig! Als je indruk wil maken op je gasten, is dit dus dé oplossing!
Wat heb je nodig? (Hapje voor 4-6 personen)
– 800 gram scheermessen
– 1 limoen
– Pezo
– Olijfolie
– 100 gram zeekraal
Aan de slag!
Zet een kookpot op het vuur met voldoende water en breng aan de kook. Laat de scheermessen 20 à 30 seconden schrikken in het kokende water. Haal ze er dan meteen uit en laat ze afkoelen. Haal het vlees uit de messen en verwijder de ingewanden. Het echte vlees van de scheermessen snijd je in dunne schijfjes, als een carpaccio. Doe de schijfjes samen in een kom en voeg olijfolie, limoen en pezo toe. Meng alles door elkaar en laat een dik kwartier marineren.
Stoof dan de zeekraal een goeie twee minuten aan in een hete pan met olijfolie.
Dresseer de scheermesjes in de schelpjes en werk af met de zeekraal.
Smakelijk!