Beetgraag
  • Gebeten door Eten
    Ga naar de inhoud
    • Wie zijn wij?
    • Beetgraag-logo
    • Contact
    « Panzani goes all natural
    Recept: gegrilde sardines met lauwe salade van krielaardappeltjes, lamsoor en groene asperges »

    slow cooking voor elke dag (zélfs tijdens de week!) met Crock-Pot

    Slow cooking is een trend in de keuken. Het draait om een optimaal behoud van smaken en een minimaal verlies van vitaminen en mineralen. Maar geef toe, vaak kom je er niet toe. Het woord ‘slow’ zegt het zelf al, het duurt uren. Uren waarop je thuis moet zijn dus. Tijdens het weekend op een dag waarop je eens geen uitstapjes gepland hebt, wat gewoonlijk niet zo vaak voorkomt. Slow cooking mag dan dus wel een trend zijn, het is een trend voor mensen met ‘teveel’ tijd (geef toe). Maar laat er voor elk probleem een oplossing zijn en deze keer komt die van Crock-Pot, een Amerikaans merk dat slow cookers op de markt brengt.

    CR011-001 Slow Cooker 6ltr lifestyle 2,62mb CR011-002 Slow Cooker 6ltr lifestyle 3,01mb

    ‘Waar zit dan die oplossing?’, hoor ik je al denken. Wel, luister goed: om in de Crock-Pot een maaltijd te bereiden hoef je zelfs niet thuis te zijn! Je gooit gewoon de ingrediënten in de pan, kiest ‘hoog’ of ‘laag’, zet het aantal minuten/uren juist en de Crock-Pot doet de rest. Verlaat gerust je huis voor de rest van de dag, want wanneer je terugkomt staat er een heerlijke maaltijd op je te wachten.

    Wanneer je een eenpansgerecht maakt, bestaat de mogelijkheid om de pan eruit te nemen, om je vlees, vis of groentjes eerst even aan te braden of te fruiten. Hoe fantastisch!

    CR011-005 Slow Cooker 6ltr lifestyle 555kb

    Nadien worden de ingrediënten op maximaal 96 graden verder gegaard. Zo wordt er niets kapot gekookt en gaan er geen vitamines verloren.

    Ook leuk: bij de verpakking zit een boekje met recepten. Zo kan je eerst die testen om nadien jouw eigen creaties uit te testen! Om je een idee te geven, hier al enkele receptjes uit het boekje:

    IMG_20150519_124858-2 IMG_20150519_124933-2 IMG_20150519_124958-2

    Ik probeerde alvast de minestrone uit voor mijn collega’s om een gezellig smulmomentje te creëren op het werk:

    11174865_848754928506311_2493055718789179748_n

    When will your kitchen be Crock-Potized?

    « Panzani goes all natural
    Recept: gegrilde sardines met lauwe salade van krielaardappeltjes, lamsoor en groene asperges »

    Plaats een reactie Annuleer reactie

    Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

    *
    *

    U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    • Categorieën

      • awards
      • de leukste plekjes!
      • drinks
      • foodconcepts
      • Gerechten met Streken
      • GETEST:
      • Hebbedingen
      • keukenproducten
      • Oona
      • op reis
      • papa kookt…
      • persoonlijk
      • recepten
      • samen zijn!
      • Sweets
      • Uit eten
      • VIDEO
      • WijnWijs
      • WIN WIN WIN
    • Voor Beetgrage vragen/aanbiedingen/raad:

      beetgraag@gmail.com
    • Meest recente berichten

      • Café d’O: ‘t schoonste terras langs de Schelde!
      • Resto Signatuur trekt ons terug de Kempen in!
      • Culinair Oostende tijdens food festival ‘A l’Ostendaise’
    • Topblogs
    © Beetgraag 2019