Slow cooking is een trend in de keuken. Het draait om een optimaal behoud van smaken en een minimaal verlies van vitaminen en mineralen. Maar geef toe, vaak kom je er niet toe. Het woord ‘slow’ zegt het zelf al, het duurt uren. Uren waarop je thuis moet zijn dus. Tijdens het weekend op een dag waarop je eens geen uitstapjes gepland hebt, wat gewoonlijk niet zo vaak voorkomt. Slow cooking mag dan dus wel een trend zijn, het is een trend voor mensen met ‘teveel’ tijd (geef toe). Maar laat er voor elk probleem een oplossing zijn en deze keer komt die van Crock-Pot, een Amerikaans merk dat slow cookers op de markt brengt.
‘Waar zit dan die oplossing?’, hoor ik je al denken. Wel, luister goed: om in de Crock-Pot een maaltijd te bereiden hoef je zelfs niet thuis te zijn! Je gooit gewoon de ingrediënten in de pan, kiest ‘hoog’ of ‘laag’, zet het aantal minuten/uren juist en de Crock-Pot doet de rest. Verlaat gerust je huis voor de rest van de dag, want wanneer je terugkomt staat er een heerlijke maaltijd op je te wachten.
Wanneer je een eenpansgerecht maakt, bestaat de mogelijkheid om de pan eruit te nemen, om je vlees, vis of groentjes eerst even aan te braden of te fruiten. Hoe fantastisch!
Nadien worden de ingrediënten op maximaal 96 graden verder gegaard. Zo wordt er niets kapot gekookt en gaan er geen vitamines verloren.
Ook leuk: bij de verpakking zit een boekje met recepten. Zo kan je eerst die testen om nadien jouw eigen creaties uit te testen! Om je een idee te geven, hier al enkele receptjes uit het boekje:
Ik probeerde alvast de minestrone uit voor mijn collega’s om een gezellig smulmomentje te creëren op het werk:
When will your kitchen be Crock-Potized?