Beetgraag
  • Gebeten door Eten
    Ga naar de inhoud
    • Wie zijn wij?
    • Beetgraag-logo
    • Contact
    « Seppe Nobels van Graanmarkt 13 omarmt Parmaham in zijn keuken
    GETEST | Philips Airfryer to the rescue bij slecht BBQ-weer! »

    TEST | Foodbag

    Of ik Foodbag eens wou uittesten? Ja hoor, waarom niet? Foodbag is een variant op de jullie waarschijnlijk beter bekende initiatieven als SmartMat en Hello Fresh. Ooit, in den beginne van de hype, hadden mijn vriend en ik even een abonnement op SmartMat. Die werd na enkele weken al de vuilbak ingekieperd. Why? Te duur en we vonden het jammer dat we zelf niet meer konden kiezen wat de pot schafte. Daarbij kwam nog eens dat ze heel erg ecologisch en duurzaam claimden te zijn, maar dat wel iedere groente in een apart plastiekje verpakt zat. En oh ja, je neemt toch een beetje zo’n abonnement voor de gemakkelijkheid, maar uiteindelijk duurde het bereiden van de recepten best wel lang… Niets voor ons besloten we dus.

    Foodbag is een Gentse start-up en ze lanceerden een tijdje geleden hun nieuwste box ‘Plat du Jour’, een box speciaal op maat van gezinnen met jonge kinderen. Yep, there they had me!  Als ik nu wel iets een heuse struggle vind met momenten is het originele gerechten koken terwijl een vermoeide peuter na de crèche aan mijn benen hangt in de keuken en we tussen thuiskomst en slapen gaan exact 1,5 uur de tijd hebben. Daartussen moeten we dus koken, eten, nog wat spelen, pyama aandoen, flesje drinken, avondritueel starten en in bedje leggen. Soit, the struggle is real!
    Daarenboven kon je bij deze box ook kiezen voor de extra optie: ‘Lazy Day’. Een kant en klaar traiteurgerecht dat je gewoon de oven in moet schuiven. Voor die wekelijkse moment waarop je echt baalt van koken en liefst gewoon niets wil doen.

    Capture

    We kregen de Foodbag op een maandagavond aan huis geleverd en een halfuur op voorhand kregen we een sms van het exacte uur waarop de bag ons zou bereiken. Handig! Hij kwam net op tijd om er die avond nog iets van klaar te maken: een laagjesschotel met prei, courgette, gehakt en puree. Verrassend genoeg was dit de snelle variant van de versie die ik altijd maak (en daardoor dus weinig maak :-) ). Zonder witte saus en gewoon even snel gestoofde groentjes. Super lekker en ook onze kleine peuter was fan! Al bij al denk ik dat ik er een kwartiertje aan bezig was + nog een kwartiertje in de oven. Op een halfuur tijd stond er dus een heuse ovenschotel op tafel.

    13522443_10154272960457433_1663277022_n 13530236_10154272963297433_1766488423_n

    De dag nadien, slecht nieuws: Oona was ziek en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Omdat we donderdag pas terug thuis kwamen en de rest van het weekend al foodie plannen hadden bij familie, hebben we jammer genoeg dus niet alles kunnen uittesten. Donderdag kwamen we dus thuis, rond 18u. Blij om terug thuis te zijn, blij dat alles oké was met Oona, maar o zo moe! Geen greintje energie huisde nog in onze lijven. Ahaaaa, riep ik! Tijd voor het lazy day gerecht! Deze week was dat Mac’n Cheese! Ook nog eens het stereotiepe comfortfood. Precies wat we nodig hadden dus. Zalig! Zeker na al dat ziekenhuiseten… :-)

    13511578_10154272961492433_1902077323_n 13521064_10154272962657433_293488941_n

    Ook al hebben we dus niet alles kunnen testen doordat één of andere infectie daar een stokje voor stak, toch draag ik Foodbag een hart onder de riem toe. Ze zijn de eersten in hun soort waarvan ik echt enthousiast werd! Ik kan nog steeds niet zeggen dat het iets voor ons is, gewoon omdat we zelf veel te graag kiezen wat we eten. Maar ik vind het wel de perfecte oplossing voor mensen die niet altijd evenveel inspiratie hebben, geen tijd willen verdoen aan winkelen en die wel lekker vers en gevarieerd voedsel op tafel willen zetten voor hun gezin.

    Thumbs up, Foodbag, jullie weten eruit te springen in een overload aan aanbod wat foodboxen betreft!

    « Seppe Nobels van Graanmarkt 13 omarmt Parmaham in zijn keuken
    GETEST | Philips Airfryer to the rescue bij slecht BBQ-weer! »

    Plaats een reactie Annuleer reactie

    Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

    *
    *

    U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    • Categorieën

      • awards
      • de leukste plekjes!
      • drinks
      • foodconcepts
      • Gerechten met Streken
      • GETEST:
      • Hebbedingen
      • keukenproducten
      • Oona
      • op reis
      • papa kookt…
      • persoonlijk
      • recepten
      • samen zijn!
      • Sweets
      • Uit eten
      • VIDEO
      • WijnWijs
      • WIN WIN WIN
    • Voor Beetgrage vragen/aanbiedingen/raad:

      beetgraag@gmail.com
    • Meest recente berichten

      • Café d’O: ‘t schoonste terras langs de Schelde!
      • Resto Signatuur trekt ons terug de Kempen in!
      • Culinair Oostende tijdens food festival ‘A l’Ostendaise’
    • Topblogs
    © Beetgraag 2019